Propietats dels materials del mobiliari exterior

El material del mobiliari és un punt referencial a l’hora de comprar productes per l’exterior de la teva llar. Com que són peces que hauran de sotmetre’s a les inclemències del temps i romandre a la intempèrie, han de ser resistents a l’aigua, la humitat, les ratllades, les taques, el clor i la sal marina. Coneix amb MacMobles les propietats, avantatges i desavantatges, dels materials més utilitzats: 

Fusta. Els fabricants acostumen a usar fustes tropicals, com la teca, perquè resisteixen millor la humitat i les baixes temperatures. Tot i així, cal vigilar les possibles taques per excés d’aigua. A pesar d’estar tractades, es recomana envernissar-les cada any i aplicar-hi olis hidratants per a un manteniment correcte. Per a l’exterior, són impensables les fustes de pi (s’espatllarien ràpidament), per exemple. Per tant, no s’hi val a instal·lar qualsevol tipus de taula: farem bé de triar un mobiliari pensat a consciència i construït per a espais exteriors. 

Alumini. És un dels materials més utilitzats perquè és lleuger, fàcil de netejar, durador i resistent a la corrosió. Està molt de moda en les últimes tendències en decoració. L’inconvenient? El preu sol ser més elevat. 

Metall. El mobiliari de ferro suporta bé el pas del temps, però és sensible a l’oxidació, per la qual cosa s’aconsella tractar-lo cada any amb pintures específiques o antioxidants que en retardin l’oxidació. D’altra banda, com que són uns mobles pesants, és millor evitar d’endreçar-los cada dia. Pensa també que si els vols col·locar sobre un sòl de terra, poden enfonsar-se i poden ser inestables. 

Fibres. Les fibres naturals més usades són el vímet, la canya de bambú o el rotang, perquè resisteixen adequadament el sol i la humitat. Les fibres sintètiques com el loom o l’hularo imiten bastant bé les fibres vegetals i encara són més resistents a les inclemències del temps. Estèticament, són materials càlids, acollidors, estivals i estan molt en consonància amb la tendència natural i ecològica que tant s’estila ara. Si no saps si has de decidir-te per una fibra natural o sintètic, tingues en compte que les fibres vegetals són més belles i confortables, però has de col·locar-les sota un porxo per evitar que es deteriorin.  

Plàstic i resina. Resisteixen molt bé les inclemències exteriors i són bastant econòmics, però tenen els desavantatges que es deterioren progressivament (tendeixen a  esgrogueir-se o a perdre el color amb el pas del temps) i que són massa lleugers, per la qual cosa poden ser molt inestables els dies ventosos. 

Fang esmaltat. Utilitzat per als sobres de les taules, amb acabats i motius molt diferents, suposa una opció artesanal i és tan resistent que no necessita un manteniment. 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

¿Quieres que te llamemos?