Pautes de MacMobles per millorar la il·luminació a la teva llar

És important planificar la il·luminació segons l’estança, encara que aquí hi intervindran altres variables molt particulars en funció de les dimensions, la distribució dels mobles i, és clar, el gust personal de cadascú. Algunes pautes genèriques a tenir en compte són:

  • Menjador. Tant si està situada en una estança independent o integrada en la cuina o en el saló, la taula del menjador haurà d’il·luminar-se com un espai en si mateix. El més recomanable és optar per un llum (o diversos) que pengi a uns 60-80 centímetres de distància, perquè il·lumini els aliments però no enlluerni els comensals. Optar per un llum de sostre no és aconsellable, ja que no il·luminarien només el menjador, sinó tota l’habitació.
  • Dormitori. En la zona de descans s’ha d’apostar per una llum general suau i una cuidada il·luminació ambiental per crear un espai acollidor i relaxant, amb petits llums sobre les taules de nit, llums directes per si ens agrada llegir abans de dormir i focus verticals a l’armari o vestidor per a una correcta visió de les peces. En cas de comptar amb un escriptori, un llum articulat aportarà un raig de llum intens per treballar confortablement.
  • Bany. La llum general ha de complementar-se amb una de directa en el mirall, a fi d’obtenir una millor visibilitat a l’hora de portar a terme les activitats d’higiene, o bé de maquillar-se o afaitar-se. Un consell: els focus damunt del mirall crearan una sèrie d’ombres que s’evitaran si se situen en els laterals.
  • Rebedor, passadissos i escales. Com que són zones de pas, es buscarà essencialment la calidesa. Un llum de peu o de taula en el rebedor i uns aplics o focus halògens en els passadissos o escales compliran sobradament aquesta funció. Cal evitar la sobrecàrrega de llum. 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

¿Quieres que te llamemos?