colchones-tienda-macmobles

La importància de mantenir una bona postura

Tots els secrets que has de conèixer per tal de mantenir una bona postura

 

Des de petits, els adults ens repeteixen gairebé diàriament que mantenir una bona postura és fonamental per tal de corregir possibles problemes en un futur. Així i tot, no solem fer cas a aquests consells i deixem que el nostre dia a dia estigui carregat de mals hàbits, males postures en seure, caminar encorbats, penjar-nos molt de pes a una de les espatlles… És per aquest motiu que avui us expliquem els beneficis de mantenir una postura adequada i com pots millorar-la. Som-hi!

Abans d’entrar en matèria…

 

Què és la postura?

Solem pensar que la postura està únicament relacionada amb la posició de l’esquena, i és així. Però quan parlem de mantenir una bona postura no només fem referència a l’esquena, sinó a la correcta alineació de totes les parts del cos juntament amb una correcta respiració del cos i contracció muscular. No és fàcil! Ja que hi intervenen una sèrie de processos dels quals nosaltres no en som conscients.

 

Quins són els beneficis de mantenir una bona postura?

Mantenir una bona postura ens permetrà realitzar accions com: caminar, seure, estirar-nos… sense realitzar un esforç addicional que perjudiqui els nostres músculs o lligaments. D’aquesta manera tot i que realitzem moviments bruscos o fem càrregues de pes, si tenim una bona postura, no serà perjudicial, i ajudarem a mantenir els ossos i els cartílags lluny d’un desgast precoç. Així que direm adéu a problemes com: artritis, reuma, dolors cervicals… Sona bé eh!

 

Què passa si no corregeixo a temps la meva postura?

No corregir la postura a temps significa que els nostres músculs, lligaments i tendons estaran sotmesos a una pressió constant important i per tant es podrà patir des de dolors d’esquena a lesions més greus i permanents.

Com a botiga de mobles, ens veiem obligats a recordar-vos que els elements de descans com ara cadires, butaques, matalassos… Han de ser de qualitat i dissenyats per a oferir una postura adequada sense renunciar a la comoditat.

 

S.O.S! Com corregeixo la meva postura?

A continuació et donem els consells que necessites saber:

  1. Mantingues les espatlles i l’esquena alienades en una posició recta. Sabem que aquesta tècnica costa de mantenir-la a la feina, on, a vegades, la cadira no és la més adequada, en aquesta situació, mantén el coll recte i elevat, d’aquesta manera no corbaràs l’esquena i evitaràs els dolors de cervicals. Una recomanació: utilitza un coixí lumbar.
  2. Mantén els genolls en angle recte i els peus en perpendicular i recolzats a terra.
  3. Canvia de posició sovint per tal d’evitar sobrecàrregues. Els experts recomanen un canvi de postura cada 30 minuts.
  4. Ajusta l’alçada de la cadira amb l’escriptori i la pantalla de l’ordinador.
  5. Utilitza mobles i complements que millorin la teva postura, com per exemple un alçador de peus, ja que millora la posició de les cames i per tant, l’angle.

 

macmobles-tienda-colchones

 

Ara que ja coneixes tots els secrets per a millorar la postura i mantenir una bona salut dels músculs i lligaments, et recomanem que si ets un dels que no té una bona cadira d’oficina a casa o a la feina, ens vinguis a veure i et recomanarem aquella que s’adapti millor a tu i al teu despatx. Millorem la postura junts!

Feliç dia!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

¿Quieres que te llamemos?