habitaciones-juveniles

Consells per a aprofitar l’espai a les habitacions juvenils

Tot el que has de saber per aprofitar els espais reduïts a les habitacions juvenils

 

Quan els nostres fills comencen a créixer, com a pares, veiem que ha arribat el moment de modernitzar les seves habitacions infantils per tal de dotar-les d’un ambient que vagi acord amb la seva edat i personalitat. Aquesta emoció de renovació es pot veure afectada per un problema molt comú, la falta d’espai, i moltes vegades això és vist com un fre a l’hora de poder escollir els mobles que més l’hi agraden pel fet de: “això no hi cap”.

Seguidament ens qüestionem: quins mobles haig de triar per a no ocupar massa espai? Des de MacMobles us hem preparat un article carregat de consells i solucions de mobles pels dormitoris més petits. Som-hi?

 

 

Primera lliçó: com aprofitem els espais petits?

Tots sabem que, moblar una habitació petita no és fàcil. I quan parlem d’habitacions juvenils encara ho és menys, ja que s’han de tenir en compte moltes coses, una d’elles que els joves necessiten un espai on poder treballar per a fer les feines de classe.

A això s’uneix la necessitat de disposar d’un bon llit amb un bon matalàs perquè puguin descansar com cal, recorda que estan en edat de créixer i el descans és molt important.

Parlem d’armaris: serà indispensable disposar d’un armari gran on poder guardar tant la roba com qualsevol accessori, joguina o hobby (pensem amb roba de futbol, motxilles d’esport, instruments de música…)

 

habitaciones-juveniles-barcelona

 

I si parlem de lliteres i llits abatibles, quins he de comprar?

Si el que estàs buscant és utilitzar al màxim l’espai reduït de les habitacions dels teus fills, el que et recomanem és que no carreguis massa l’habitació i que pel contrari, dotis l’habitació d’una sensació d’amplitud molt necessària i això que et comentem s’aconsegueix amb una aposta segura pel minimalisme i la senzillesa. Saps el que diuen de menys és més? En el cas de les habitacions petites ha de ser així.  I ja de pas, ens desfem d’aquells objectes que nosaltres els pares els relacionem amb “trastos” innecessaris.

 

Com aconseguim un estil minimalista i simple? Amb lliteres i llit abatibles. Aquests mobles espacials per a habitacions petites, permeten aprofitar molt l’espai central de l’habitació, ja que durant el dia els llits queden plegats i és només durant la nit que s’obren ocupant l’espai central de l’habitació que durant el dia ha estat utilitzat amb altres fins. En aquest sentit, les lliteres són ideals, ja que ocupen l’espai d’un llit però hi poden dormir dos.

 

I quins mobles modulars i convertibles he d’escollir?

Quan tenim una habitació petita on hi volem posar moltes funcions, la millor opció és escollir mobles modulars i convertibles, d’aquesta manera obtenim el que se’n diu un 2×1; dos mobles en un. I a més tenen la particularitat que ens permeten aprofitar tot l’espai de l’habitació, i quan diem tot és tot, des del terra fins al sostre. D’aquesta manera, és possible incloure, en aquests mobles, tauletes de nit, llit, escriptori, lleixes i armari.

 

Tornem al tema de la decoració: com decorem els dormitoris amb poc espai?

Tractem un dels temes més importants de les habitacions petites o amb poc espai, i, com ja hem comentat abans, és molt important decorar-les adequadament per tal de donar una sensació d’amplitud. Buscarem sempre la senzillesa i minimalisme en la decoració, i intentarem tenir sempre un punt d’entrada de llum natural.

 

como-decorar-una-habitacion-juvenil

 

Arribats a aquest punt, quins colors són els més adequats per a pintar una habitació petita?

Els colors donen vida als espais, i l’habitació dels teus fills no n’és una excepció. El que et recomanem és que pintis l’habitació amb un toc de modernitat però sempre buscant colors clars que donen llum a l’habitació, no et decantis per colors més foscos perquè aconseguiràs l’efecte contrari, i tot el que hauràs guanyat amb els mobles ho perdràs per la pintura. El blanc és un dels colors més escollits per la gran sensació d’amplitud que dona, i a més és un color que s’adapta a tots els estils de mobles.

Un altre tip que et recomanem, és que dotis l’habitació de miralls. Els miralls reflecteixen la llum natural i donen una sensació d’amplitud molt necessària, a més, són un complement indispensable per a les habitacions juvenils.

 

Ara que ja ets tot un expert en decoració d’habitacions juvenils petites, i coneixes tots els trucs per a treure profit als espais, et recomanem venir a les nostres botigues perquè junts puguem començar a preparar el teu projecte de renovació. Recorda que tots els nostres mobles es poden fer a mida, de manera que si el que busques són mides especials… Les tenim!

Feliç dia!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

¿Quieres que te llamemos?