colchón ideal

Com triar el matalàs ideal per a tu

Tot els tips que necessites saber per triar el matalàs que s’adapti perfectament a les teves necessitats

 

Els experts en medicina del son asseguren que dormir bé és un factor fonamental per a mantenir una vida saludable. I és que moltes persones veuen alterat el seu descans a causa de problemes que afecten directament el son fent-lo insuficient o perjudicant completament la seva qualitat. No obstant això, al marge d’altres agents externs que no beneficien el descans ple, l’element principal que determina que dormim bé o malament és, sens dubte, la qualitat i comoditat que tingui el nostre matalàs.

Per consegüent, triar el matalàs perfecte que s’adapti a totes les teves necessitats és de molta importància per a garantir un son ple cada nit. Per aquesta raó, avui a MacMobles et portem un post molt interessant amb tots els tips que necessites saber a l’hora de comprar el millor matalàs pel teu descans.

 

Primer de tot, hem de tenir en compte que el matalàs és la peça principal per a aconseguir un descans òptim. El més important a l’hora de comprar un matalàs és fixar-nos minuciosament en la seva adaptabilitat, perquè no afecti la curvatura natural que tingui la nostra columna vertebral. En conseqüència, és fonamental identificar que no tots els matalassos són iguals ni totes les persones tenen les mateixes necessitats a l’hora de dormir. A continuació t’expliquem alguns tips importants perquè el teu matalàs sigui el millor.

 

Tip 1: Oblida’t dels prejudicis

Quan comprem un matalàs nou hem de trencar amb els prejudicis o idees prefixades. És a dir, hem de valorar tots els altres materials que no hàgim provat anteriorment en els nostres matalassos previs. Actualment, en el mercat existeixen moltes opcions innovadores que et garanteixen un descans satisfactori gràcies a la qualitat que ofereixen els nous models, com ara per exemple: els matalassos amb nuclis elaborats de materials viscoelàstics, els matalassos que compten amb HR o els matalassos de làtex.

D’altra banda, cal recordar que els matalassos de molles continuen sent una opció molt popular en les seves tres formes com són els de fil continu, els bicònics i els ensacats. La nostra recomanació és que sempre prioritzis la teva comoditat i, a més, t’atreveixis a descobrir noves opcions de matalassos que et puguin ajudar realment a dormir bé.

 

Tip 2: Descobreix com dorms

Comenta’ns com dorms i et direm quin matalàs necessites. Així de simple, ja que per triar el matalàs perfecte primer de tot has d’estar segur de la forma en que dorms cada nit, ja que existeixen moltes possibilitats que faran que et decantis per un matalàs o un altre. Aquí et deixem uns exemples segons la teva postura al dormir:

 

– Quan dorms de costat: També coneguda com la posició fetal, és la postura més natural que tenim les persones al dormir, però recorda també que no tothom ho fa així. Si ets dels que dormen de costat, has de verificar que la teva columna vertebral romangui dreta. Per consegüent, necessites un matalàs de fermesa mitjana i que pugui emmotllar-se a les teves espatlles i maluc de manera correcta. Un altre element important és el coixí que triïs, el qual no ha de ser ni molt baix ni molt alt perquè no t’ocasioni dolors al coll.

 

– Quan dorms cara amunt: En aquest cas necessita un matalàs completament ferm per a evitar una tensió lumbar. Per a això també has de col·locar un coixí petit entre els genolls que t’ajudi a reduir la curvatura lumbar i que et permetrà obtenir un descans ple.

 

– Quan dorms cara avall: Tingues en compte que la rigidesa no és una opció, per això has d’optar per un matalàs que no sigui molt ferm. Si vols evitar lesions en les cervicals, l’ideal és que a més utilitzis un coixí petit sota la pelvis per a evitar qualsevol tipus de dolor muscular en despertar als matins.

 

Tip 3: Atreveix-te amb els matalassos

Un dels errors més recurrents al moment de comprar un matalàs és no provar-lo abans. L’ideal és que et deixis assessorar pels especialistes en matalassos i li expliquis prèviament totes les teves necessitats, després d’això el més important serà que ho provis per a comprovar, in situ, el teu grau de satisfacció. La nostra recomanació és que portis roba còmoda per a acostar-te el màxim possible a la teva experiència quan dorms a casa. Oblidat de la vergonya i atreveix-te a provar, cada matalàs que estàs pensant a comprar. Només així podràs estar convençut al 100% que és el matalàs perfecte pel teu descans.

 

Tip 4: Prioritza a la teva columna vertebral

Una de les parts més importants durant la prova del matalàs és quan estàs en la postura de costat. D’aquesta manera, podràs verificar si la teva columna vertebral es troba en posició recta o no. Vigila també que el teu cos formi naturalment una S, així t’assegures que tens la postura correcta i que la teva columna vertebral no es veu afectada en cap moment.

 

Tip 5: Compra amb calma

Al triar un matalàs està prohibit precipitar-se i prendre una decisió a la lleugera. Si vols evitar un gran error amb la compra del teu matalàs, la nostra recomanació és que analitzis bé totes les opcions que t’ofereix el mercat, estudiant bé tots els pros i els contres de cada matalàs que tens en ment. Recorda que passem un terç de la nostra vida al llit, per tant necessites trobar un matalàs perfecte que t’ofereixi un descans ple i satisfactori.

 

Tip 6: Complementa el teu son de la millor manera

Si ja has triat el matalàs ideal per a tu, és hora de que trobis el seu complement perfecte. De res serviria tenir un bon matalàs si no ho complementes amb un còmode coixí. En el mercat existeixen molts tipus de coixins segons les teves necessitats particulars o preferències. Aquets van des de els que posseeixen textures molt suaus, com els de ploma i fibra, fins a les opcions en làtex o de viscoelàstica. De la mateixa manera, no oblidis tenir en compte les propietats de cada coixí segons la seva resposta a la humitat, els fongs i àcars o, també a les seves prestacions antibacterianes.

 

Tip 7: És hora de protegir al teu matalàs

Com a consell final et recomanem que, protegeixis el matalàs i els coixins amb fundes de qualitat en el seu farciment i amb teixits còmodes per a trobar el confort que tant desitges. Per això, et recomanem optar per farciments o embuatats que siguin hipoal·lergògens per a evitar tot tipus de reaccions al·lèrgiques i que no espatllin el teu descans saludable. Pel que fa als teixits que van fora del nostre matalàs et recomanem prioritzar els que disminueixen la humitat i redueixen l’aparició d’àcars.

 

Esperem que amb aquest article hagis après una mica més com triar correctament el teu pròxim matalàs. I et convidem a MacMobles, on comptem amb un ampli ventall de possibilitats per un descans ple. Recorda a més, que tenim una gran varietat de mobles en totes les categories i que s’adapten sempre a les teves necessitats.

 

Et desitgem que tinguis un dia fantàstic!

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

¿Quieres que te llamemos?