Necessites inspiració? T’ajudem amb els nostres dissenys i idees per a habitacions juvenils modernes

394509

No ens en adonem, però els anys passen molt ràpid i la decoració de les habitacions juvenils ha d’anar variant

Ens fem grans i els nostres fills i filles també. En menys del que pensàvem ja volen reformar la seva habitació perquè se senten diferents i el seu voltant també el volen diferent: més personal, més seu, més modern… A qui no li ha passat que arriba a l’adolescència i de sobte es troba amb un munt de canvis inesperats? I Quins pares no s’han preguntat com afrontar aquests canvis com a pares?

Sabem que, a vegades, resulta difícil assumir-los tots de cop. És per això que et facilitem alguns dissenys i idees per a habitacions juvenils, per als teus fills i per a tu. Habitacions juvenils modernes ideals per als quals sempre volen estar a la moda. Habitacions juvenils amb lliteres per aquests que han de compartir habitació o pels quals no saben on posar l’escriptori per a estudiar i els va magnífic que el llit estigui bé a dalt. Sean com siguin, sempre hi ha una habitació ideal per a cada persona, perquè al final és el teu petit territori de refugi i el teu santuari personal.

Estàs preparat? Comencem!

Per a definir un estil i tenir clar un disseny o saber per on orientar-nos a l’hora de comprar mobles nous, creem un ambient. Un ambient és el que definirà les teves sensacions a l’habitació i t’inspirarà a l’hora de treballar. Aquests són els que més ens agraden: 

Ambient Montseny

L’ambient Montseny barreja colors de la naturalesa, com a verdes, blaves i roses, vermells i morats. Perquè sentis la llibertat que et dóna el camp dins de la teva habitació i estiguis a gust. A part, combina aquests colors amb fustes: ja siguin més blanques, més fosques… Que ens recorden als boscos que tenim a Catalunya i ens transporten la calidesa de la natura.

habitacio juvenil montseny

Ambient Atlántida

L’ambient Atlántida ens transporta a ella. Per què? Perquè combina els blaus de mar i el gel, amb fusta blanca i ens recorda l’Àrtic i el nord. A aquesta calma que necessitem. Són colors que mai passen de moda i amb els quals no et canses. Ideals per a treballar i concentrar-se que, alhora, li donaran un aire elegant a l’habitació i deixarà de ser la típica habitació infantil que un dia havia pogut ser.

Ambient Miró

L’ambient Miró és més sofisticat i combina colors més foscos amb colors vius, com en les obres de l’artista. És ideal per a aquells que busquin tenir una habitació original i diferent, amb més personalitat. És per a aquells que volen marcar la diferència i no tenir una cosa bàsica.

A part de l’estil que triem, hem de tenir clara la funcionalitat de l’habitació també. Un dormitori juvenil ha de complir amb el que els joves requereixin tenir a l’habitació. Passaran de ser el nen que necessitava un lloc per a guardar les seves joguines a necessitar un armari més gran on puguin posar roba de la seva talla i un lloc on emmagatzemar els seus llibres de l’institut, el batxillerat o la Universitat.

Llavors, Què hem de tenir en compte a l’hora de muntar una habitació juvenil?

La zona d’estudi: el nivell acadèmic augmenta i ja no podran fer els deures en el menjador. Necessitaran algun lloc net i amb espai en el quin concentrar-se per a estudiar el que els agrada. És per això que en una habitació juvenil moderna és essencial que es trobem la zona d’estudi. I què ha d’incloure aquesta zona?

a) Una taula d’estudi àmplia per a treballar
b) Una llum de taula per a il·luminar els llibres i no danyar la
vista
c) Calaixos per a posar fulles, bolígrafs i altres eines de treball
d) Una cadira d’escriptori, còmoda i apta perquè els futurs estudiants no tinguin mals hàbits

La zona de relax: no ens oblidem que la funcionalitat principal d’un dormitori és dormir i relaxar-se. Tenir el teu espai propi per a desconnectar i perquè quan vulguis estar sol o sola el puguis fer. Dormir bé determinarà com comencis els teus dies cada matí, és per això que el llit ha de ser una prioritat i, si a més volem afegir algun petit sofà o butaca per a relaxar-nos quan llegim o mirem el mòbil millor que millor.

La zona del canvi de roba: o dit d’una altra manera, l’armari. L’armari és on els adolescents guarden gran part de la seva identitat. En el canvi de ser un nen a adolescent canviem l’estil, la personalitat, la manera de ser… Una mica tot: perquè creixem, personalment i físicament. És per això que serà essencial tenir un lloc per a guardar tota la roba de l’o la jove. 

La zona de ‘no sé on deixar-ho’: aquí és on entra l’elecció de posar tauletes de nit, prestatgeries, armaris complementàries… el que faci falta per a posar aquestes coses que mai saps on deixar i que necessiten un lloc a l’habitació, perquè vols que pertanyin a ella.

A part d’aquestes zones, també recomanem tenir en compte els punts de corrent que té cada habitació. Sabent que vivim en un món digital, sobretot els joves, necessiten estar connectats sempre. És per això que les fonts de corrent seran imprescindibles. 

Cada persona és un món i, és per això que cada habitació és única també. Al final la definim a la nostra manera i és on guardem les coses més preuades de les nostres vides. I sí, em refereixo a aquests objectes sentimentals o que utilitzes dia a dia i són essencials. 

També hem de tenir en compte altres factors com:

– L’espai i els metres quadrats que té l’habitació
– La ciutat o el poble on vivim: per a saber el clima que fa en el lloc on vivim.
– Els punts de llum de l’habitació: si té finestres o no, si haurem de posar llum extra a l’habitació…
– El sòl de la nostra casa: Necessitarem una catifa? 
– Els animals: si tenim animals a casa i es mouen per totes les habitacions és bo saber-ho per a no comprar segons que moble, 

Si aquestes perdut/a i no saps per on començar a mirar, et recomanem que miris el nostre catàleg d’ofertes i mobles i que t’inspiris segons els colors que més t’agradin i el que vagi més amb tu.  

Els professionals de les nostres botigues de mobles a mida et poden assessorar i recomanar també com distribuir els mobles de l’habitació, com combinar-los… És per això que en l’apartat d’ambients, com els que t’hem presentat abans, podràs trobar un munt d’idees per a habitacions juvenils.

Fer-se major passa una vegada en la vida i els anys de joventut hem de gaudir-los.  

Us ajudem a construir el vostre espai.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *